yanapi-senaud-6HR8vpjYUHo-unsplash

Terminologie a boabelor de cafea

Iată un curs intensiv de 2 minute despre terminologia boabelor de cafea pentru a vă ajuta să alegeți cu încredere.

Uneori, pungile de cafea sunt acoperite de cuvinte care nu înseamnă nimic pentru noi. Haideți să descifrăm câteva dintre acestea pentru dumneavoastră.

Arabica vs Robusta

arabica vs robusta

Haideți să vorbim câteva secunde despre tipurile de boabe de cafea, pentru a ști de unde să începeți. Boabele de cafea Arabica sunt net superioare celor Robusta în ceea ce privește aroma și calitatea (1). Adesea cultivate la altitudini mai mari; oferind boabelor mai mult timp pentru a-și dezvolta favorurile. Boabele Robusta conțin mai multă cofeină decât Arabica. De asemenea, acestea sunt mult mai rezistente la boli și produc un randament mai mare. Acesta este motivul pentru care fermierilor încă le place să cultive Robusta, chiar dacă se vând la un preț mult mai mic.

Robusta este cultivată pentru companiile care produc cafea instant și alte amestecuri de calitate inferioară, din magazinele alimentare. Probabil că nu veți vedea un prăjitor care să își facă reclamă la cafeaua Robusta, așa că stați departe de ea dacă vă place cafeaua bună.

Aciditate vs Amărăciune

Acidity And Bitterness

Cafeaua este acidă în mod natural, dar acest lucru nu este un lucru rău. Aciditatea este un lucru bun, deoarece dă cafelei aroma sa naturală. Dar boabe diferite au niveluri diferite de aciditate, iar unele persoane sunt sensibile la acești acizi. Aciditatea prezentă în cafea are mai mult de-a face cu gustul, spre deosebire de pH (2), deși mulți susțin că aciditatea din cafea poate provoca probleme digestive.

Cafelele din Africa se caracterizează, de obicei, printr-o aciditate mai mare, cu note gustative fructate sau florale.
Cafelele din locuri precum Brazilia sau Sumatra tind să aibă o aciditate mult mai scăzută, cu note de cacao și nuci.
Aciditatea este influențată în mare măsură de altitudinea de cultivare. Cafelele cultivate la altitudini mai mici au, în general, niveluri de aciditate mai scăzute.

Amărăciunea este rezultatul preparării cafelei. O cafea prea amară ESTE rea. Dacă extrageți prea mult din cafeaua măcinată, rezultatul va fi un final aspru și amar. Acest lucru se întâmplă, de obicei, atunci când dimensiunea măcinării este prea fină sau dacă preparați prea mult zaț. Particulele sunt mai mici, astfel încât apa poate atinge mai mult din cafea și, în cele din urmă, poate extrage mai mult din ea.

Deci, pe scurt: amărăciunea în cafea este ceva ce puteți evita prin prepararea corectă a cafelei. Aciditatea în cafea este naturală și nu poate fi evitată. Dar puteți „acoperi” o parte din aciditate cu o prăjire închisă sau alegând boabe cu aciditate scăzută.

Origine unică vs. amestecuri?

Single origin v Blend

Multe companii de cafea oferă cafele de o singură origine, precum și amestecuri.

Single-origin înseamnă pur și simplu neamestec. Este o cafea dintr-o anumită regiune, cum ar fi o cafea Etiopia Yirgacheffe. Un amestec, prin urmare, înseamnă că este vorba de boabe diferite, amestecate într-un singur pachet. Duhhh. Când ar trebui să folosiți un amestec față de o singură origine? Ei bine, după cum spune un expert în prăjirea cafelei:

Amestecurile pentru lapte, originile unice pentru cafea neagră.

Și noi suntem de acord. Nu ai vrea niciodată să strici o cafea frumoasă cu filtru de origine unică din Etiopia adăugându-i lapte. Nu o faceți!

Amestecurile sunt concepute pentru a produce un echilibru în ceea ce privește aroma, corpul și aciditatea. Un prăjitor ar putea amesteca o cafea cu un corp plin cu o altă cafea care are note gustative foarte luminoase pentru a obține ce e mai bun din ambele cafele într-o singură ceașcă.

Aceasta este ceea ce se întâmplă atunci când un prăjitor știe ce face.

DAR dacă prăjitorul este lipsit de experiență, acesta poate amesteca pentru a ascunde boabele prost prăjite printre boabele normale. TLDR = Rămâneți la prăjitorii care au o reputație bună. Feriți-vă de companiile care amestecă din motive greșite. După cum sugerează Sweet Marias (3), acest lucru ar putea fi obișnuit pentru a întinde profiturile:

Un motiv pentru care cafelele sunt amestecate în lumea comercială ar putea fi utilizarea în amestec a unei cafele de calitate inferioară.

Această practică este obișnuită în industria care vinde boabe de cafea scumpe. Cu cât boabele de cafea sunt mai scumpe, cu atât mai mare este dorința de a mări profiturile. Suspin.

Pe scurt – originile unice sunt o alegere excelentă atunci când intenționați să vă beți cafeaua neagră – cel mai frecvent „caz pentru” fiind pentru prepararea prin turnare. Amestecurile sunt cele mai bune pentru prepararea espresso.

Leave A Comment