nathan-dumlao-6VhPY27jdps-unsplash

Ghid pentru tipurile de băuturi de cafea

Cafeaua este o băutură de lux care se prezintă sub mai multe forme. Fie că vă place dulce, cremoasă, netedă sau ușor amară, există o cafea care să vă satisfacă. Aflați mai multe în ghidul nostru pentru începători privind băuturile de cafea.

Cu 2 miliarde de cești băute zilnic, cafeaua este cea mai populară băutură la nivel mondial.

Datorită versatilității acestei băuturi delicioase, aceasta a fost recondiționată din nou și din nou. Această recreere a creat o serie de opțiuni care pot fi sorbite și savurate.

În calitate de cafenea de top din Oradea, vă împărtășim expertiza noastră pe această temă, așa că, dacă vă întrebați cum puteți înviora ceașca dvs. de cafea, nu mai căutați.

În acest articol, explorăm tot ce trebuie să știți despre boabele de cafea, precum și cum să vă asortați perfect cafeaua cu mâncarea!

Tipuri de boabe de cafea
Realizarea unei cafele excelente constă în boabele de cafea folosite. Aici, la Esquires, toate francizele noastre folosesc cafea Fairtrade produsă organic. Am ales să sprijinim fermierii care ne cultivă boabele de cafea și, la rândul lor, îi ajutăm să își dezvolte afacerile!

Calitatea boabelor de cafea va influența, în mod natural, gustul cafelei și, firește, noi ne străduim să obținem doar ce e mai bun.

Atunci când înveți pentru prima dată despre cafea, poate fi destul de confuz să-ți dai seama de diferitele tipuri de cafea disponibile. Pentru a simplifica lucrurile, există patru tipuri principale de boabe de cafea:

Arabica
Robusta
Liberia
Excelsa

S-ar putea să recunoașteți Arabica și Robusta din cafenelele locale. Se preconizează că Arabica va fi sursa a 60% din producția de cafea a întregii planete. Deoarece sunt puțin mai greu de cultivat și sunt considerate ca fiind boabele de cafea de cea mai bună calitate, sunt adesea puțin mai scumpe. Cu toate acestea, nu se poate nega faptul că gustul merită.

Dacă sunteți mai înclinat către o cafea cu un pic de nerv, ați putea prefera Robusta. Este renumită pentru că are o ușoară amărăciune în comparație cu finețea unei Arabica.

Ce influențează aroma boabelor de cafea?
Deși există patru tipuri de boabe de cafea, gustul acestora nu se limitează la specia lor; o serie de factori pot influența aroma lor, printre care:

Regiunea și altitudinea fermei de cafea
Solul fermei de cafea
Metoda de prăjire, măcinare sau preparare a cafelei

Ce este cafeaua obținută în mod durabil?
Un alt aspect esențial de luat în considerare este modul în care provine cafeaua. O cafea provenită din surse etice va sprijini agricultorii, asigurându-se că sunt plătiți corect pentru recolta lor.

Aici, la Esquires Coffee, suntem hotărâți să folosim produse Fairtrade și organice. Credem că aceste servicii vor avea un impact pozitiv asupra tuturor celor implicați, de la fermier până la client. Ethosul nostru asigură faptul că comunitatea locală și mediul înconjurător se află în centrul a ceea ce facem.

Puteți identifica cafeaua provenită din surse durabile prin transparența lanțului de aprovizionare al unei companii, care ar trebui să poată urmări cafeaua până la origine și să indice ferma sau fermierul care a cultivat boabele de cafea. Această transparență ar trebui să se reflecte în prețul plătit agricultorului.

Cafeaua sustenabilă va fi, de asemenea, marcată cu un logo de certificare a sustenabilității, care va dezvălui tot ce trebuie să știți despre boabe.

Ingrediente și proporții ale cafelei
Toate băuturile de cafea încep cu un ingredient principal: Espresso. Pot fi adăugate ingrediente, cum ar fi laptele aburit și spuma de lapte, dar nu toate băuturile vor conține aceste ingrediente suplimentare.

Cu toate acestea, principala diferență între băuturile de cafea este raportul.

Care este raportul de cafea?
Orientarea generală a raportului dintre cafea și apă este denumită „raportul de aur”. Acesta constă în două linguri de cafea măcinată pentru fiecare șase uncii de apă. Cu toate acestea, raportul poate fi ajustat cu ușurință pentru a se potrivi preferințelor de gust individuale.

Raportul de lapte Vs Espresso
Dacă ne uităm la trei dintre cele mai populare băuturi de cafea – flat white, cappuccino și latte – veți observa că toate oferă diferențe distincte.

Un latte este recunoscut pentru textura sa mătăsoasă și pentru stratul moale de spumă de deasupra. Acesta a fost realizat pentru a crea o aromă cremoasă.

Un latte are un raport de 1:3 între cafea și lapte, cu un strat de spumă de 1 cm deasupra, servit într-un pahar înalt.

Un flat white este servit într-o ceașcă mai mică în comparație cu un latte. Acesta are un raport cafea-lapte de 1:2, dar laptele este tratat diferit față de cappuccino și latte. Laptele aburit va avea un strat de micro spumă, spre deosebire de partea superioară de spumă rigidă a unui cappuccino, și va avea, în general, jumătate din cantitatea de lapte a unui latte pentru un gust mai profund.

Un cappuccino este alcătuit din trei treimi egale. Raportul cafea-lapte este format din 1:1:1:1, iar ultima parte este reprezentată de spumă de lapte.

Aceste proporții simple, dar distinct diferite, sunt cele care fac ca lumea cafelei să fie atât de diversă și delicioasă!

Care este diferența dintre espresso și cafea?
Diferența dintre espresso și cafea constă în modul în care este preparat; cu alte cuvinte, espresso este un tip de cafea.

Espresso se prepară prin forțarea apei la presiune ridicată prin boabele de cafea fin măcinate. În timpul preparării, uleiurile concentrate din espresso sunt extrase, formând o „cremă”. Aceasta este ceea ce creează aroma sa bogată și intensă.

Espresso necesită, în general, o prăjire mai închisă, o măcinare fină și o presiune ridicată pentru a produce o uncie de cafea concentrată, cunoscută și sub numele de shot.

Un espresso este alcătuit dintr-o parte de cafea.

Leave A Comment